Anadolu’nun Bursa ayağı Zennup 1844

Anadolu’nun Bursa ayağı Zennup 1844

Ünlü Şef Ömür Akkor’un Bursa Nilüfer’deki mekanı Zennup 1844, sizi Anadolu ve Osmanlı mutfağının saklı kalmış lezzetlerini tatmaya davet ediyor. Mezeleri ve ekmekleriyle ön plana çıkan sunumları müşteriler tarafından beğeniliyor. Sadece karın doyurmayı değil yemekten keyif almayı da sevenler için özel bir mekan…

Mekan ismini Şef Ömür Akkor’un babaannesinden (Zennup) alıyor. 1844 tarihi ise ilk kez Türk yemek kitabının basıldığı tarih olarak kayıtlara geçmiş. Misyonu ve vizyonu ile oldukça kaliteli hizmet veren mekanın sunumu misafirleri tarafından çok beğeniliyor. Anadolu samimiyetini ev konforunda sunan Şef ve lezzetleri yurtdışından da müşterilerini ağırlıyor. Osmanlı mutfağında da yer alan unutulan ya da unutulmaya yüz tutmuş birçok meze mönüde yer alıyor.

Buğdaylar Kars ve Urfa’dan

Restoranın içinde yer alan fırında kendi mayalarından ve Doğu bölgesinde yetiştirdikleri buğdaylardan oluşan ekmekler Şevki Dilmaç’ın elinden sıcak servis ediliyor. Servis edilen zeytinyağı ve mezelere ekmeğinizi banmadan tadını almanız mümkün değil…
Dilmaç, Bursa’daki ilk baget ve hamburger ekmeğini yapan fırının 4 kardeşinden birisi. Gümüşhane’de bulduğu 150 yıllık ekşi mayayı da Ömür Akkor ile açtıkları restorana taşımış. Haliyle ortaya muhteşem kokulu ekmekler çıkmış. Türk yemek kültürünün önemli bir parçası olan ekmeğin en sağlıklı ve lezzetli hali böylece yemek severlerle buluşmuş.

Sadece Mutfak Değil Gastronomi Okulu

Restoranın konseptinin diğerlerinden farklı olduğunu söyleyebiliriz. Mutfakta Şef Akkor ile birlikte 9 kişi çalışıyor. Ancak Ömür Bey mutfağın kapalı kalmasını değil gastronomi öğrencilerine açık olmasını istiyor. Bu sebeple 4 ayda bir yeni öğrencileri eğitime alıyor. Bir restoran daha fazla ne verebilir derken bu eğitimci yanı da ortaya çıkıyor.
Bursa lezzetlerini de yakın markaja alan mekanda İskender’e muadil pideli kebap da var. Mönü sabit değil. Anadolu ve Karadeniz mutfağından şefleri birkaç günlük ağırlıyor. Sebebi ise gelen misafirlerin farklı lezzetleri tatması ve tanıması. Mevsimine göre ve gelen yörenin şefinin hazırladığı mönüler peş peşe sunuluyor. Bu günlerde restoranın kendi menüsü kalkıyor sadece alternatif birkaç yemek çeşidi kalıyor.


İstanbul’a ulaşım kolaylığı olan bu mekandan göreceğinizi ve öğreneceğiniz çok şey var diye düşünüyoruz. Kebabı acılı yemekten sıkılanlar mutlaka vişneli kebabı denemeliler…
Yurt veya şehir dışından gelen misafirlerinizi hem sıcak hem de kaliteli bir mekanda ağırlamak isterseniz Zennup 1844 kapılarını size severek açacağından eminiz. Hijyeninden ve güler yüzünden müşterileri tarafından tam not alan bu mekana mutlaka göz atmalısınız.



Yorumlar

Popüler Yayınlar